CEB Doen?

Wil jij volgend jaar het nieuwe Lustrum CEB worden?
Lees hier wat de Commissie Externe Betrekkingen precies inhoudt

Wat doet CEB?

Als CEB ben je met zijn allen verantwoordelijk voor 3 verschillende dingen. Het verbinden van studenten met het bedrijfsleven, het ontwikkelen van leden op professioneel gebied en acquisitie binnenhalen voor Virgiel.

Verbinden tussen bedrijven en studenten

De CEB verbindt Virgilianen met het bedrijfsleven doormiddel van het organiseren van carrière-evenementen. Door het jaar heen organiseer je casemiddagen of bedrijvendiners op Virgiel, ga je langs bij bedrijven tijdens een inhousedag of organiseer je zelfs meerdaagse tours langs verschillende berijven!

Professioneel ontwikkelen

Los van de verschillende bedrijfsevenementen help je onze leden ook om zich te ontwikkelen aan de hand van trainingen. Met je CEB zal je acquisitietrainingen geven aan de andere commissies van Virgiel die hier mee bezig zullen zijn. Daarnaast biedt je andere trainingen aan in samenwerking met bedrijven, zoals een sollicitatietraining of presentatietrainnig.

Acquisitie

Met de verschillende evenementen die je met je groep zal organiseren haal je natuurlijk geld op voor Virgiel. Hier bovenop ga je over de verschillende partnerovereenkomsten die Virgiel rijk is.

Functies

Voorzitter

Als voorzitter houdt je je met alles een beetje bezig. Je probeert het overzicht te houden voor de groep, ervoor te zorgen dat alles goed samenkomt en je houdt in de gaten dat iedereen zijn/haar doelen behaalt. Daarnaast schrijf je aan het begin van het jaar een beleid (strategie om al je doelen te behalen) en leidt je alle vergaderingen. Van alles wat dus!

Penningmeester

Als penningmeester maak je natuurlijk de begroting en exploitatie. Bij CEB gaat dit om een begroting van €100.000,-. Je mag voor alles bepalen waar het geld naartoe gaat en dat is best leuk! Verder ben je verantwoordelijk voor de debiteuren en let je er op dat alle doelen in het jaar worden gehaald.

Secretaris

De secretaris heeft twee belangrijke taken binnen de CEB: het schrijven van de notulen en het beheren van de CEB mail. Daardoor ben je voor externen vaak het eerste aanspreekpunt en kun je kiezen wat voor samenwerkingen interessant zijn voor Virgiel. Aangezien deze twee taken niet een halve week kunnen vullen is er veel tijd over om andere projecten op te pakken en te helpen bij met die van de andere CEB’ers.

Comm. Intern

Als commissaris intern ben je het aanspreekpunt voor alle commissies op Virgiel die acquisitie lopen. Je houdt contact met alle penningmeesters, helpt ze waar nodig en je bent hoofdverantwoordelijk voor de commissie acquisitie trainingen die worden gegeven. Op die manier zorg je ervoor dat er samen met heel Virgiel een groot aantal bedrijven worden gecontacteerd en een nog groter bedrag wordt opgehaald.

Comm. Events

Als commissaris events ben je hoofdverantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen. Dit houdt in dat je contact hebt met andere commissies van de toko en het Bestuur over de planning en de logistiek van het evenement. Op deze dagen zorg jij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Ook ga je over de CEB jaarplanning.

Comm. Marketing

De commissaris marketing is verantwoordelijk voor het beheer van de sociale media en het uitdragen van de boodschap van CEB aan de Virgilianen. Als commissaris marketing ben je veel bezig met het bedenken en uitvoeren van promotiestrategieën om genoeg aanmeldingen binnen te halen voor alle bedrijfsevenementen. 

Comm. Innovatie

Als commissaris innovatie houd je je bezig met het oppakken van nieuwe projecten binnen de CEB. Hierin heb je veel vrijheid in wat je wil gaan oppakken en daar je eigeninvulling aan te geven.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het neerzetten van een nieuw evenement, het maken van onze carrière website of het opstarten van een nieuwe ondercommissie.

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd in de week ben je kwijt aan CEB?

Je bent iedere week ongeveer 20 uur bezig met CEB. Rond de tentamens is dit minder aangezien er in die periode ook minder georganiseerd wordt.

Met hoeveel zit je in de commissie?

CEB bestaat normaal gesproken uit 7 mensen. In het lustrumjaar is dit 8 mensen. De functie van de 8e commissiegenoot zal Commissaris Lustrum zijn.

Zit je fulltime?

In de zomer zit je een week fulltime om je voor te bereiden op het komende jaar. Hiernaast zal Lustrum CEB heel Q1 fulltime op Virgiel zitten.

Wat is er anders aan een Lustrum CEB t.o.v. een normaal CEB-jaar?

Bovenop de normale evenementen die je met je groep organiseert verkopen jullie sponsorpakketten voor de verschillende Lustrum activiteiten. Hiernaast helpen jullie de rest van de toko met het binnenhalen van acquisitie om het Lustrum een onvergetelijk jaar te maken!

Ben je nou enthousiast geworden?

CEB 23/24 is gevraagd. Interesse voor het jaar erna? Neem contact op met ceb@virgiel.nl of Commissaris Vereniging.